Evenementen in Amsterdam: Bewoners op de tweede plaats

Vandaag 21 juli 2016 heeft de rechter vonnis gesproken inzake de aanvraag van de voorlopige voorziening door het Wijkcentrum d’Oude Stadt, mede namens het Comité Walbewoners Prinsengracht, tot het opschorten van (delen van) de vergunning voor de EuroPride totdat de bezwaarschriften zijn behandeld. In het kort komt het er op neer dat de burgemeester een grote beoordelings- en beleidsvrijheid heeft wat betreft de evenementen in de stad.

Hoewel de geluidsbelasting voor de bewoners aanzienlijk is, ook tijdens de Botenparade, is voldoende gemotiveerd waarom de geluidsnormen worden overschreden. Verder heeft de Gay Pride zijn oorsprong in de Amsterdamse binnenstad; reden om het niet te spreiden. Wat betreft de eindtijden van de buitenpodia heeft de burgemeester deze conform het beleid vastgesteld omdat algehele sluiting om 22:00 uur een te groot veiligheidsrisico oplevert.

Ook op de Zeedijk worden voldoende veiligheidsmaatregelen genomen om de veiligheid van de 3.000 bezoekers te garanderen. Wat betreft bovenmatige overlast heeft de burgemeester een groot aantal maatregelen rondom de Prinsengracht aangekondigd om deze te verminderen of te voorkomen. Dit is volgens de rechter voldoende om de kwaliteit van het woon- en leefklimaat voor de bewoners te garanderen.

Tot slot heeft de burgemeester volgens de rechter terecht een groter belang aan het evenement Gay Pride toegekend dan aan de belangen voor de bewoners.

Het is uiteraard zeer terecht dat de EuroPride gewoon doorgang vindt. Deze uitspraak is echter van belang voor alle evenementen in de stad die nog gaan komen, en voor het opstellen van het nieuwe evenementenbeleid.

Op 26 juli is de behandeling van de bezwaarschriften door de bezwaarschriftencommissie.

Over Comité Walbewoners Prinsengracht

Voor het behoud van de goede leefomgeving op en rond de Prinsengracht.
Dit bericht werd geplaatst in Evenementen, Gemeente Amsterdam. Bookmark de permalink .

Plaats uw opmerking.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s