Gaypride, verhuizen, hoe zo?

Ingezonden brief, NRC Handelsblad 30 juli 2016

Gaypride, Verhuizen, hoe zo?

Met trots dragen wij de naam van grachtengordelbewoner. Mijn buren zijn er geboren en wonen er al generaties lang, andere buren kochten 50 jaar geleden verkrotte panden en maakten daar met veel inspanning comfortabele woonruimte van. Wij zijn een minderheid van ca. 30.000 bewoners – dat zou GLBT moeten aanspreken -, waaronder ouderen, zieken en kleine kinderen, die de overlast niet kunnen ontlopen, tegenover een miljoen bezoekers van het feest, die wij gastvrijheid verlenen.

Wij hebben respect voor wat de GLBT-organisaties hebben bereikt en vinden ook dat dit met een feest gevierd dient te worden. Wij vragen slechts minder overlast van geluid en vervuiling. In het bijzonder minder decibellen – met de huidige techniek is het mogelijk zonder kwaliteitsverlies – en een enkel uurtje korter om de rust in de woonomgeving terug te krijgen.

Wij vragen van onze gasten respect voor onze leefomgeving, die bevuild wordt met kots, urine en fecaliën en ander afval.

Wij vragen ons af of al die Theo Verheuls, die vinden dat wij moeten verhuizen, zo’n overlast mogen geven op de plek waar zijn geboren zijn en/of wonen.

H.E. van Nierop

Over Comité Walbewoners Prinsengracht

Voor het behoud van de goede leefomgeving op en rond de Prinsengracht.
Dit bericht werd geplaatst in Evenementen, Leefbaarheid. Bookmark de permalink .

Plaats uw opmerking.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s