Minder geluid is heel wat waard!!!

Minder geluid is heel wat waard!!!

Doe mee aan onze rechtszaak tegen geluidsoverlast van evenementen

Het Comité Walbewoners Prinsengracht is met het Wijkcentrum d’Oude Stadt en de bewonersorganisaties Westelijke Grachtengordel, SamenZeedijk en het Comité Woonboten Prinsengracht in beroep gegaan tegen het besluit tot afwijzing van alle bezwaren op de vergunning voor de EuroPride. Het beroep richt zich absoluut niét tegen de EuroPride maar wél tegen de onduldbare geluidsoverlast waarmee deze gepaard is gegaan. De uitkomst is van belang voor alle andere toekomstige evenementen in de binnenstad.

Wij vragen u om als direct belanghebbende mede-financier te worden van deze rechtszaak, omdat wij onvermijdelijk een advocaat en deskundigen moeten raadplegen, overigens, bij voldoende deelname, tegen relatief lage kosten.

 Bij de rechtbank wordt gepleit voor een aanvaardbaar geluidsniveau, waarvoor ook normen zijn en waar reeds jurisprudentie over is, zodat bewoners zich binnenshuis normaal verstaanbaar kunnen maken wanneer er buiten een feest of concert aan de gang is.

De gemeente Amsterdam zal bij vergunningverleningen in de hele stad de voorwaarde moeten stellen dat de organisatoren de beste beschikbare technieken toepassen. Zo kan geluidshinder bij omwonenden drastisch verminderd worden, of zelfs helemaal worden voorkomen, terwijl bezoekers wel gewoon van hun muziek kunnen genieten.

Er wordt naar gestreefd te bereiken dat de rechter een uitspraak doet die de gemeente Amsterdam aanzet tot serieuze maatregelen om evenementen-overlast voor bewoners in de hele stad te beperken. Zeker in het nieuwe evenementenbeleid dat op komst is, en tot nu toe nog weinig hoop biedt.

Het Wijkcentrum d’Oude Stad stelt haar bankrekening beschikbaar voor donaties.
U kunt meehelpen door een eenmalige donatie, te storten op bankrekeningnummer:

NL03INGB0004871888 t.n.v. Wijkcentrum d Oude Stadt o.v.v. GELUID.

Het totale streefbedrag is € 4.000, voor de kosten van advocaat en deskundigen, de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Omdat het wijkcentrum een ANBI status heeft, kunt u uw bijdrage in mindering brengen op uw belastingaangifte.
Geluid_Wijkcentrum.png

Over Comité Walbewoners Prinsengracht

Voor het behoud van de goede leefomgeving op en rond de Prinsengracht.
Dit bericht werd geplaatst in Evenementen, Leefbaarheid, Overlast te Water. Bookmark de permalink .

Plaats uw opmerking.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s