Vragen en suggesties

Indien u vragen aan of opmerkingen over het Comité of de Prinsengracht en omgeving kunt u  deze sturen naar e-mailadres: walbewonersprinsengracht@gmail.comIMG_0921

of vul het vragenformulier in. Ook kunt u hier uw invullen wat u graag wenst ten aanzien van de Prinsengracht en omgeving.

Informatie over nieuwe berichten kunt u ontvangen met behulp van de “Volg”-knop rechtsonder op uw scherm.

4 reacties op Vragen en suggesties

 1. Nel van den Brink zegt:

  Vandaag kreeg ik een verzoek in de bus om lid te worden van uw Comité, vanwege de toenemende overlast. Ik wil u graag melden dat ik me enorm erger aan het geklaag en gezeur over overlast. Ik woon tot volle tevredenheid aan de Korte Prinsengracht en heb nooit ergens last, laat staan overlast van. Ik woon bijna mijn hele leven in Amsterdam (74 jaar) en geniet nog elke dag van de reuring in de binnenstad. Als ik genoeg energie en geld ervoor had, zou ik een tegenbeweging oprichten tegen het geklaag.

  Like

 2. Ilse Heideman zegt:

  Wij sluiten ons volledig aan bij de opmerking van Nel van der Brink. Ik zie totaal geen (toenemende) overlast. Daarnaast is de beveiliging alleen maar toegenomen tijdens evenementen. Bijvoorbeeld het Prinsengrachtconcert, waar wij persoonlijk hebben gemerkt dat de beveiliging de overhand neemt t.o.v.de gezelligheid. Als je in de binnenstad woont dan weet je dat er veel andere mensen/toeristen genieten van het centrum. Wij genieten daar ook van. Als je daar niet tegen kunt, prima, maar zoek dan een andere (stille) plek om te wonen.

  Like

 3. Natuurlijk is er geen enkel bezwaar als er eens een keer een groot evenement is, dat kan best gezellig zijn, maar ik vind dat bewoners van de binnenstad best een klacht mogen neerleggen tegen de enorme overlast van talrijke evenementen. We hebben Koningsdag, Bevrijdingsdag, (Kan dat niet op 1 dag worden gevierd?) de Gayparade, de Marathon en nog zeer veel activiteiten die een hoop overlast geven, zoals het afsluiten van de stad om over de enorme hoeveelheid vuilnis maar te zwijgen!
  Dan heb je nog de Bierfiets met brallende fietsers, wat niettegenstaande veel klachten toch halfslachtig wordt aangepakt in plaats van dit in de hele stad te verbieden. In de zomer zijn er de talrijke bootjes die het leuk vinden om midden in de nacht met versterkte muziek rond te varen. Dat laatste is verboden, maar niemand doet er iets aan!
  Het geeft allemaal onnodige herrie in de stad en dat mag best aan banden worden gelegd.

  Aan de grote hoeveelheid vuilnis mag ook best wat worden gedaan. Vaker schoonmaken (Kunnen we ook zelf!) en stevige boetes uitdelen voor iemand die iets op straat gooit. Dit is in Amerika heel gewoon en daar zijn de straten dan ook mooi schoon.

  Als laatste vraag ik mij af wanneer het rak Spiegelstraat/ Leidsestraat weer zijn bomen terugkrijgt, de Kroonlantaarns nu eindelijk geplaatst gaan worden en de bestrating van de gehele Prinsengracht wordt aangepakt, dus met mooie stoepn en zonder die ergerlijke Amsterdammertjes. Het wordt dan weer een mooi rustig en opgeruimd straatbeeld met niet die overmaat aan lawaai. Tenslotte hebben bewoners wel genoeg drukte die zij vanwege de niet aflatende stroom toeristen moeten accepteren.

  Like

 4. Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede zegt:

  Zou het geen goed idee zijn om bij evenementen langs de gehele route grote vuilniszakken te plaatsen en natuurlijk flink wat politie op straat.
  Feesten is in Nederland langzamerhand veel lawaai maken en vooral veel rotzooi overal neergooien. Ik blijf mijn stoep schoonmaken en van alle blikken ontdoen. Wij zijn een volk van smeerpoetsen geworden!!

  Like

Plaats uw opmerking.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s